Deprem felaketinin üzerinden günler geçti. Depremden canını kurtaran vatandaşlar, artık maddi kayıplarını da düşünmeye başladı. Yıkılan on binlerce yapıda kimi vatandaşlar evlerini kimileri ise iş yerlerini kaybetti. Bunun yanında enkaz altında kalan otomobiller de oldukça fazla. Sadece Hatay’da enkaz altından çıkarılan araç sayısı 6 bini geçti.
Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan iki büyük depremden 14 milyon vatandaşımız doğrudan etkilendi. Deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımızdan kimi yakınlarını, kimi evlerini kimi ise iş yerlerini kaybetti. Depremin insani boyutunun yanında maddi yönden bilançosu da oldukça ağır oldu.
Deprem nedeniyle yıkılan on binlerce yapıda vatandaşlarımız evlerini, iş yerlerini kaybederken, aynı zamanda enkaz altında binlerce otomobil de kaldı. Enkaz altında kalarak birer hurda yığınına dönen otomobiller, çıkarılıp götürüldükleri alanda içler acısı bir manzara yarattı.
Vatandaşlarımız, depremin üzerinden geçen sürede yaşadıkları acının yanında artık maddi kayıplarını da düşünüyor. Hatay’da enkaz kaldırma çalışmaları esnasında enkaz altından çıkarılan ve kullanılamaz hale gelen araçlar, belirlenen bir bölgeye götürülüyor. Otomobilleri enkaz altında kalarak hurdaya dönen vatandaşlar ise çaresizce oraya giderek kendi otomobillerini arıyor.
Enkaz altından çıkarılan araçlar, Derince Mahallesi’nde bulunan toplama alanına getiriliyor. Burada plaka ve şasi numarası tespit edilebilenler kayıt altına alınıyor. Sahipleri bulunduğu takdirde sahiplerine teslim edilen araçların getirildiği toplama alanında oluşan manzara ise felaketin boyutlarını bir kez daha gözler önüne seriyor.
Hasarlı araçlarını bulmak için toplama alanına gelen vatandaşlar, kimi zaman enkaz altında kalan ve hurdaya dönen araçlarını tanımakta dahi zorlanıyor. Toplama alanına aracını arayan bir vatandaş, yıllarca çalışıp oluşturdukları birikimleriyle aldıkları araçlarının enkaz altında kaldığını söyledi.
Depremde enkaz altında otomobillerinin kaldığını söyleyen vatandaş, aynı zamanda evlerinin de yıkıldığını ifade etti. 40 yıl boyunca çalışıp bir ev bir araba aldığını, onu da depremde kaybettiğini söyleyen öğretmen, 2015 model aracının enkaz altında kaldığını söyledi. Hayatın her şeye rağmen devam ettiğini ifade eden öğretmen, mecburen toparlanmak zorunda olduklarını söyledi. Toparlanma sürecine girdiklerini ifade eden vatandaş bu sürecin zorlu bir süreç olduğunu ve en az 10 yıl süreceğini söyledi.
İlgili Haberler
Ülkelerdeki ve Eyaletlerdeki Garip Yasalar
Bolu Tüneli açık mı? Bolu Tüneli ne zaman açılacak?
Şimdide İstanbul! İstanbul sahilinde iki kişi ilişkiye girdi! Sansürsüz hali tepki çekti
Cihat Tamer’in oğlu Atilla Tamer vefat etti!
Yusuf Tekin açıkladı! Okullar ertelenecek mi, Ara tatil kaldırılacak mı?
Tehlikeli Kanser Türleri